English

Blivande student,

varmt välkommen till IT-Sektionen!


Vi är en förening av studenter, för studenter, som pluggar till civilingenjörer inom informationsteknologi vid Uppsala universitet. Det är ett 5-årigt program där de första 3 åren består av obligatoriska kurser inom matematik, teknik och datavetenskap. De två sista åren får man välja kurser själv efter egna specialintressen, vilket slutar i ett exjobb under den sista terminen. Utbildningen ger en bred kunskap om IT som förbereder studenter för att kunna ta del av, eller vara med och forma, den snabbt växande revolutionen inom teknik som händer idag. Det är ett spännande och dynamiskt område med utmärkta framtidsutsikter!


När vi inte pluggar anordnar vi i sektionen fester, gasquer, pubrundor och annat kul under studietiden. Sektionen fixar dessutom företagsevent, branchsurf och andra karriärsförberedande aktiviteter för att bereda den bästa möjliga vägen ut i den vida världen. Att plugga i Uppsala är en fantastisk upplevelse, då hela staden pulserar av studentliv och tronar på anrika traditioner vid det äldsta universitetet i norden. Allt från studentnationerna och de fräscha campusområdena till forsränningen och rebusrallyt präglar staden i en akademisk och studentikås anda. Vi vill dela allt detta med dig, så kom och plugga med oss!

Tips och annat bra att veta


Datum och tider

Kursanmälan stänger: 15e april

Mottagningen börjar: 26e augusti, upprop på morgonen

Mottagningen slutar: 10e september*


Bostäder

Det gäller att vara i god tid när man söker bostäder. Vissa fastighetsägare måste du stå i kö hos flera år innan du har chansen att få en bostad.

Rikshem
Studentboet
Studentstaden
Uppsalahem

Förutom dessa fastighetsägare så äger även vissa nationer bostäder och ger ut hyresavtal till sina medlemmar.

Nationer i Uppsala

Många utav dessa sidor har även en prioritet för recentiorer(nya studenter) under höstterminerna.


Gå med i en nation!

Om man är student i Uppsala borde man verkligen passa på att gå med i en nation. Både för att kunna delta i nationernas evenemang, klubbar, stipendier, föreningsliv, men även för att delta i många utav kårers och sektioners evenemang som kan ske i nationernas lokaler. Nationerna är uppdelade efter de flesta utav Sveriges landskap, men man ska absolut inte se det som ett krav att man är medlem i specifik den man har ursprung från. Många vänder sig till nationer som ger dem bättre erbjudanden, eller är medlem i flera.

Under mottagningen kommer det att finnas möjlighet att skriva in sig på nationen under dag ett. Om du vet att du kan ha problem att närvara då kan det vara en bra idé att skriva in sig på förhand eftersom en del av mottagningens event kräver nationskort.


Bidrag och lån

Glöm inte att söka studiemedel i god tid, och även att läsa igenom regler och villkor. Du kan även söka bostadsbidrag på skatteverket och även stipendier från kårer, nationer och universitet själv.

CSN
Bostadsbidrag
Stipendier på Uppsala universitet

Att välja

Om du av en konstig anledning skulle vilja kolla upp andra program på uppsala universitet kan du kolla in de andra sektionernas hemsidor eller kolla närmare på deras kursupplägg på universitetets hemsida.

Är ni intresserade av att komma i kontakt med våra studenter, bli vår sponsor eller kanske hålla en lunchföreläsning?

Hör gärna höra av er till

It-pr@it.uu.se